Преподобный Гавриил Ургебадзе

Размещено Ноя 2, 2020 в Статьи | 0 комментариев

 

Житие святых для верующих, является путеводной нитью в Царствие Небесное. И один из таких праведников – преподобный Гавриил Ургебадзе. Именно сама жизнь святого старца, который является нашим современником, представляет прекрасный пример христианской любви и смирения. Отец Гавриил наставлял, что смирение дарует человеку благодать и даже тяжелое испытание не заденет его. Молитва Гавриилу Ургебадзе помогает людям преодолевать невзгоды, сохраняя веру и любовь.

Икона Преподобного Гавриила Ургебадзе

 

История преподобного Гавриила Ургебадзе

Архимандрит Гавриил (Ургебадзе) – 29.08.1929 – 02.11.1995 гг. жил в Грузии. С детских лет у мальчика была вера в Бога и стремление к служению. Желание стать монахом у Гавриила появилось в юношеском возрасте. После армии, вернувшись домой, он стал служить псаломщиком в Сионском соборе, а немного позже принял монашество в Кутаисском монастыре. Монашеским именем был наречен в честь старца Гавриила Афонского. За борьбу с советской пропагандой и восхваление идолов ленинизма старец подвергся репрессиям. Но гонения не сломили его. Прикрываясь маской юродивого, он обладал провидческим и чудотворным даром, но старался это не демонстрировать, а своим примером любви к Богу и добротой к людям, вдохновлял их на обращение к высшим ценностям. Старец в своих душевных беседах поучал людей, что даже когда принимаешь пищу, надо думать о страждущих и голодных, помогать им и молиться за них, быть милостивым. Постепенно слава о нем распространилась по всей Грузии. По окончанию земного пути, согласно завещанию старца, тело его похоронили, завернув в циновку в женском монастыре Самтавро в городе Мцхету. В 2012 году он был причислен к лику святых.

 

К могиле святого идет нескончаемый поток прихожан и приехавших с дальних мест. Люди чтят, и молятся святому Гавриилу Ургебадзе, получая от него помощь, заботу и благодать в душе.

Молитва святому Гавриилу Ургебадзе

Икона святого Гавриила Ургебадзе

Старец часто говорил, что от верующего человека, Господь требует любящего сердца и добрых дел. Без этого, приступать к молитве нет никакого смысла. Смирение и послушание, неосуждение других, главные добродетельные качества верующего, которые помогают ему настроиться на обращения в молитве к Господу. Без этого молитва не достигнет Бога, не примет он мольбу к нему обратившуюся, потому что судит он по качеству сердца молящегося и дел его. Читать молитвы Преподобному Гавриилу Ургебадзе надо для помощи в делах, обретения душевного покоя и смирения, просить святого смягчить сердце верующего, принести лад в семью

Господи, молю Тебя, с небес услыши нас, призри на нас, подай милость Свою, с миром отпусти нас, чтобы ходили по Твоему пути, исполняли заповеди Твои и отрекались от зла. Научи нас, Господи, молиться пред Тобою и исполнять Твой святой закон, чтобы сердце наше стало преданным Тебе и всем нам жить по святому закону Твоему.

Молитва Гавриила Ургебадзе Пречистой Богоматери

Икона Пречистой Богоматери

Преподобный Гавриил Ургебадзе рассказывал прихожанам, что молитву Пречистой Богоматери, он получил с ее могилы. Есть предание, что тот, кто читает эту молитву и постоянно носит ее в сердце будет защищен от всякого зла, а страждущие и болящие исцелятся.

— Радуйся, благодатная и всемилостивая Матерь Божия, Ходатаице христиан, яко радуется тебе Собор Ангелов и служат тебе Архангелы на Небесах;

— Радуйся, печальных утешительнице, слепых жезле спасительный, притекающих с верою к тебе несумненная пособнице и ходатаице;

— Радуйся, святости горней трапезо;

— Радуйся, Владычняя палато пресветлая;

— Радуйся, кадило златое Создателя твоего;

— Радуйся, столпе златотканный;

— Радуйся, Дево Пресвятая и непорочная, Креста Солнечного подательнице Престолу Небесному. Покрый мя честным твоим омофором, о, неустанная молитвеннице наша. Имея оружием молитву сию, предаю в пречистыя руки твои душу мою. Настави стопы мои на стезю праведности и сподоби меня победы над злом, дабы войти в Царствие Небесное по милости Господа Бога и Спасителя нашего, Иисуса Христа;

— Радуйся, Пречистая Дева, Марие, Столпе непорочный и крепосте духовная;

— Радуйся, Невесто Неневестная;

— Радуйся, Матерь неискусобрачная и непорочная, что держала на пречистых руках твоих взявшего на себя все тяготы мира. Буди подмогой и ходатаицей недостойного раба твоего, защити мя во все дни живота моего от бед и искушений, даруй долголетие мне во благо, благослови мя пройти путь жизненный с почитанием и величанием имени твоего, дабы пети тебе в нынешнем веке и во веки веков. Аминь!

— Радуйся, Ангелов Царице, Госпоже Правосудия.

— Радуйся, Господь с тобою, Святая Святых, честнейшая Херувим и Серафим;

— Радуйся, Святая Дево, пособнице исправления грешних;

— Радуйся, мучеников цвете и отцев наших упование. О, Мария, Пречистая Дево, которой Христос Бог наш очеловечился и с человеки поживе, помилуй меня, раба твоего, укрепи меня силою Честнаго и Животворящего Креста Сына Твоего и направь мя на путь истины.

О, Святые Ангелы и Архангелы, о, покровители души моей, Архангелы Михаиле и Гаврииле, помилуйте меня грешного!

О, Пречистая Отроковице, матерь Бога Вышнего и Царице Всеблагая, Солнце правды и Славы, Превышняя Небес и светлейшая солнца, честнейшая Херувим и славнейшая без сравнения Серафим, предков наших упование, Величие мучеников и праведных всех радость и опоро; Авраама, Исаака и Яковля веселие и Гедеона руно орошенное; Моисеево, Аароново и всех святых отцев Украшение, кадильнице златая, подсвечнице прекрасная Небесного сияния, Манны Небесной ковчеже златой, Сосуде всечестный Духа Святаго, Царице моя Всепетая, Трапезо Пречистая, Скорбящих утешение, Христиан предводительнице, Пречистая Отроковице, Купино Неопалимая, необъятный и невместимый прозябший жезле Ааронов. Воистину жезлом нам явишеся ты и цветоком твоим сыне Твой, Иисусе Христе, Спасителю наш, Владыко и Творче, Властителю Неба и земли и всея твари Содетелю. Ты, рождшая Бога Слово плотию человеческою, до и после рождества Его Приснодева была еси, и ключ непорочности твоей Христос Божественным Своим знамением осенил, безсеменно воплотившийся от чрева твоего.

О, примирительнице наша с Богом Всевышним, ходатаице беспомощных и грешных, в волнениях житейского моря пребывающих пристанище и утешение, в темницах сущих свободительнице, покровительнице сирот, вдовиц защито и покрове, плененных грехом избавительнице, недугующих целительнице, в житии иноческом опоро и утешение, крепосте и упование наше.

О, Пресвятая Дево, венец победы Владычный, Пресвятая отроковице, Матерь моя и Царице моя Преблагая, покрый мя честным твоим омофором и защити мя от глумления сатаны, губителя человеческого рода, злого хулителя и врага моего. Помилуй меня, обнищавшего и немощного, бесчисленными злодеяниями прогневавшего Творца Моего и Судию Праведного. Притекаю под твой покров, в тебе токмо надежду и пристанище имаше, о Всепетая, и яко раб недостойный взываю тебе, Царице моя, со слезами многими, дабы Сладчайший Иисусе, Жизнеподателю, твоим заступлением за грехи мои не отторгнул меня, недостойного и непотребного раба своего. Молю тебя, Пречистая Владычице, приведи мя ко Христу и умоли Сына твоего, дабы удостоил мя деснаго стояния и Царствия Своего, где нет ни слез, ни скорби, ни вечного наказания, ниже страданий и мучений, а только радость нескончаемая и свет лица Господа моего, бытие вечное и светлое, и безграничное единение со святыми и со ангелы Его. Удостой, Царице, непотребного раба твоего, избавления от грехов моих и страстей и исполни уста моя и язык мой услади хвалениями и молитвами, радостными и духовными, горячими и сердечными яко ангельскими, со святым Гавриилом вкупе взывающе:

— Радуйся, солнце Божественное и сладость нетварного света;

— Радуйся, Царице благовествования;

— Радуйся, средь матерей Дево всеблаженная;

— Радуйся, Источниче света всем породившая;

— Радуйся, Свет правосудия во тьме высветившая;

— Радуйся, Царице превышняя;

— Радуйся, умиротворение, радосте и житие непорочное;

— Радуйся, верных веселие;

— Радуйся, пророческое прозрение;

— Радуйся, апостолов славо и иноков венче, победительный мирови;

— Радуйся, благодатная, священнослужителей украшение;

— Радуйся, поющих и просящих тебе упование;

— Радуйся, избавительнице наша от греховных страстей;

— Радуйся, сладосте и красото всех рождённых;

— Радуйся, крепости источниче;

— Радуйся, прибежище и избавление страждущих;

— Радуйся, радосте рабов твоих;

— Радуйся, гонимых пристанище и величие горних селений;

— Радуйся, всепетая, покров и ходатаица наша;

— Радуйся, священства славо и веселие;

— Радуйся, райские двери отверзающая;

— Радуйся, радость нам подающая;

— Радуйся, от скорбей нас избавляющая;

— Радуйся, Владычества Небесного ключ;

— Радуйся, Матерь Христа Бога моего;

— Радуйся, чревом своим приявшая Утешителя смертных, Поправшего смерти державу;

— Радуйся, Невместимого вместилище;

— Радуйся, млеком возрастившая Христа нашего, Живодавца и Бога;

Господи, даруй мне кончину благую, напиши мое имя в Книге жизни Твоея и даруй мне благодать Твою! Помяни меня Господи, когда приидеши со славою в силе, яко Ты благословен еси во веки веков. Аминь.

 

Молитва святому преподобноисповеднику Гавриилу Ургебадзе о здоровье болящего

«Отче святый, блаженне Гаврииле, преподобным древним подобниче и твердый исповедниче, с малых лет словеса Господня восприявый и тем ревностно последовавый! Се мы, раби ленивии и лукавии тебе предстоим с молитвою, не имеюще ни подвигов твоих, ниже смирения, но себе на всяк день в души хваляще и величающе, еще же и врагов вовне себе ищуще! Не имамы пред Богом чем оправдитися! Но моли за нас, отче, да подаст нам Господь силы слово Свое разумети и исполняти, якоже тебе от младенства откры. Да будем мы, себе христианы именующе, не токмо слышателие рассеяннии, но и исполнителие. Да уразумеем лице бытия своего, яко ничесоже можем кроме помощи Божией. И да взыщем тоя и да возлю́бим Его, и да прилепимся к Нему всею душею своею, всем сердцем своим, всем помышлением своим, и да будет сердце наше, по слову твоему, преданным Господу. И да подаст нам залог спасения в души наша, радость, мир и любовь в сердца наша, примирение во всех нестроениих наших, утешение во всех скорбех наших, не от дел наших, но молитвами твоими, по неизреченней милости Своей, Емуже слава и держава во веки веков. Аминь»

 

Молитва пред иконою Святаго Гавриила Самтаврийскаго

«О, всехвальне отче Гаврииле, исповедниче и юродиве! Украшение иноков, священников венче и ангелов соратниче, избранный воине богохранимыя Грузии и защито необоримая от напастей и бед всем молящимся ти, дерзновенный ходатаю пред Господем о всех с верою к тебе притекающих и иныя надежды не имущих, обреченных оградо и немощных покрове! О, соратниче сонму исповедников и юродивых, всечудне отче Гаврииле! Избрав издетска житие ангельское, облеклся еси в схиму в пору торжества нечестия, и ныне содействием твоим подаеши нам мудрость, и стойкость, и силу непобедимую для защиты Веры и Отечества нашего, ибо бесчисленныя орды врагов Истины над Святым Православием и ныне, якоже прежде, коварно надругатися тщатся, действующе силою лукаваго зверя, для растления народов Божиих и претворения их в служителей тьмы. Мы же, во мгле греховней пребывающе, не в силах есмы им противостояти, обаче ходатайством твоим, отче святый, умоли Христа Бога удостоити нас исполнения пророчеств твоих и явити нам Царя, на царство Богом помазаннаго, доблестнаго правителя и предводителя нашего. Яви его, яко явил есть Давида царя Израилю, дабы правити ему с верою, добротою и истиною и жити попечением о народе нашем, Удела избраннаго Материю Божиею, дабы нести Крест Господень, неотступно следуя Ему в Вере Православней, дабы преумножити былую честь и крепость ея, дабы бесчисленнии демони окаянством своим не смели прочее хулити Христа Бога нашего в пределех ея и сквернити Святую Веру нашу. Всесильною и теплою молитвою твоею, отче наш, покрый и укрепи Святейшаго и Блаженнейшаго Католикоса – Патриарха всея Грузии, Архиепископа Мцхетско-Тбилисскаго и Митрополита Пицундскаго и Цхум-Абхазскаго, отца нашего Илию, всех патриархов Святых Православных Церквей Твоих и всех священнослужителей: митрополитов, архиепископов и епископов и весь священнический и монашеский чин, и весь причет церковный, и всех молящихся и подвизающихся в Церкви Святей Православней, и всех Православных Христиан! Слава Отцу и Сыну и Святому Духу ныне и присно во веки веков. Аминь.»

Молитва пред иконою святого Гавриила Ургебадзе иная

«О, Святый отче наш Гаврииле! Зряще заслуги твоя пред Господем, подвигом апостольским подобным, и ведающе о велицем твоем к нам милосердии, по завету твоему, со смирением молим ти ся об освобождении от музейнаго плена Нерукотворнаго Образа Спасителя нашего и водворении его в Соборную церковь имене Его святаго, в преддверии явления Ацкурскаго Нерукотворнаго Образа Пречистыя Девы и Славнаго возвращения в страну Иверскую образа Портаитиссы, Вратарницы, «яко величайшия споручницы вызволения нашего от сатанинских сетей и искушений антихристовых», по пророчеством святых отцев наших, ибо в знак наступления последних времен покинет образ сей Гору Афонскую и осветит паки Иверию, удел свой избранный. Обаче свирепствует еще нечестие по наущению дьявольскому в Уделех Богоматери, и народи наши углебоша во гресех и лукавых сетех мира сего, и мы же, леностию объятии, со страхом чаем величественнаго и страшнаго Втораго пришествия Спасителя нашего Иисуса Христа. Темже молим тя, отче святый Гаврииле, отжени от нас ужас кары Божия за неверие и беззакония наша, и милосердием твоим умоли Христа, Бога Всемилосерднаго, помиловати души наша и просветити сердца наша Православием и благочестием, дабы возрастати в нас добродетелем, а, по отходе от мира сего, в Царствие Небесное внития нам вымоли, дабы со ангельскими сонмами быти выну поющими Господу Богу нашему, во светлых селениих Его вечнаго бытия, вкупе со Святители нашими, и с тобою, отче, быти выну воспевающим пресвятое имя Его, со Безначальным Его Отцем и Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь»

 

Молитва святому Гавриилу Ургебадзе от врагов

«Пресущественным светом блистаеши, отче наш, всеблаженне чудотворче Гаврииле, Божиею силою преисполненный, прошения наша исполняеши и мир даруеши с верою притекающим ко святому образу твоему и со умилением пред ним преклоняющимся, и горячее моление тебе воздающим: не отрини нас, устыдився беззаконий наших, обаче помилуй и укрепи, умоли Господа, дабы устояти нам и победити демонския полки, лесть и злодеяния мира сего, а народу нашему даруй силу в одолении коварных врагов и Святую Православную Церковь нашу в мире сохрани. Святый и честный образ твой, отче наш Гаврииле, явлен нам во спасение наше, стойкости ради в вере и служении Богу во ожидании милости Его; Ты же, Христа верный служителю, всехвальне отче Гаврииле, огради ныне паству твою от всяческих напастей и бед, да молитвами твоими беспорочно про́йдем путь жития нашего и обрящем Отечество Небесное.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу ныне и присно во веки веков. Аминь.»

Просмотры (19)

Оставить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели